Duurzaamheid

Bij Jac. Oudijk staat duurzaamheid hoog in het vaandel!

Zonnepanelen 

In april 2018 zijn 1200 zonnepanelen op de schuur gelegd. Dit is te vergelijken met de hoeveelheid Kwh die 100 huishoudens per jaar verbruiken. 

Lucht ontvochtiging

In 2018 en 2019 is er geïnvesteerd in een luchtontvochtiging-systeem. Dit systeem haalt vocht uit de lucht dat voorheen uit de kas moest worden gestookt door middel van warmte. Met dit nieuwe systeem wordt het gasverbruik met  40% gereduceerd!

Dubbel schermdoek

Door het sluiten van deze dubbele doeken wordt er in de winter tot wel 75% energie bespaard!

Koeling

In de hete zomer wordt gebruik gemaakt van de dakberegening van de kas. Het koude water dat op de kas gespoten wordt, koelt de kas. De ramen worden hiervoor gesloten en daardoor wordt er weer bespaart op CO2.

Recycling

Al het water dat  teveel aan de planten wordt gegeven, wordt opgevangen. Het wordt ontsmet zodat het hergebruikt kan worden. Op deze manier gaat er geen water en kunstmest verloren en komt dit niet in het oppervlaktewater!

Biologie

De ziektes en plagen worden bestreden met natuurlijke vijanden. Hierdoor wordt het gebruik van chemische middelen tot een minimum gereduceerd.

 

Wateropvang

Al het regenwater vangen wij op in een bassin en in de speciale daarvoor aangelegde bronnen in de grond. Zo gaat er geen water verloren en is er  in de zomer voldoende watervoorraad.

 

Al deze technieken dragen stuk voor stuk een steentje bij tot optimale groei van een topkwaliteit Germini en ook tot minder belasting voor het milieu!

Certificaat

...is het leveringscertificaat voor retail, waarin traceerbaarheid, veiligheid en hygiëne wordt aangetoond. 

Certificaat

...is het certificaat voor aantoonbaar goede arbeidsomstandigheden. 

Certificaat

...is het certificaat waarmee word aangetoond dat Jac. Oudijk het meest milieuvriendelijk is.

De Supplier Ethical Data Exchange (SEDEX) geeft organisaties inzage over arbeidspraktijken in onze leveringsketen. Jac Oudijk Gerbera's is de trotse bezitter van dit leveringscertificaat!

Bekijk hieronder onze duurzaamheids-bedrijfsvideo..

Volgt u ons al op social media?